Lang leve de vereniging

Teams

Lang leve de vereniging!

Theatergroep PlusLeo

Deventer koren, muziekverenigingen, theater- en dansgroepen in coronatijd. Hoe houden ze zich staande zijn er alweer plannen? Kunstcircuit Deventer laat wekelijks een vereniging aan het woord. Deze week: San Bronk van Theatergroep PlusLeo.

DEVENTER – Samen toneelspelen lijkt toch eerst en vooral een fysiek gebeuren te zijn. Theatergroep PlusLeo moet dus voor een flinke uitdaging hebben gestaan. “Het afgelopen jaar hebben we erg moeten improviseren om wekelijks toch te kunnen repeteren en aan onze stukken te werken. Hiervoor is op allerlei manieren ruimte gezocht binnen de geldende maatregelen. In tweetallen bij elkaar thuis oefenen bijvoorbeeld. In kleine formaties buiten, op de Brink en in het park, en natuurlijk online. Hiervoor bedacht onze regisseur Lex Prinzen elke week weer waanzinnige werkvormen. Zo heeft iedereen zich tijdens een Teams-sessie een keer in huis verstopt, waarna mooie monologen ontstonden uit kelderkasten of vanonder stoffige bedden. Of we deden een hilarisch kraanbezoek. We filmden monologen, maakten podcasts. Hierdoor hebben we toch kunnen werken aan ons nieuwe stuk”

Ondanks alle creatieve invulling tijdens de lockdown kan de theatergroep niet wachten om weer als vanouds samen op de planken te staan. “De echte vonken ontstaan toch als we bij elkaar zijn. We hopen dan ook gauw weer gewoon fysiek met elkaar te kunnen repeteren. Op een warme, droge plek en het ook liefst dichterbij dan op anderhalve meter. En als vanouds weer afsluiten met een biertje in de kroeg of op een terras.”

Of er alweer voorstellingen in het vat zitten? “In oktober verwachten we onze nieuwe voorstelling (werktitel “Mans”) te kunnen laten zien op een bijzondere plek in Deventer. Het belooft in ieder geval een spannende voorstelling te worden. En voor wie niet kan wachten: tijdens het nieuwe Taal Centraal festival (26 juli t/m 1 augustus 2021) laten we een voorproefje zien van deze voorstelling, met enkele korte monologen”.

deventercultuurlink.nl

Deventer Post 16 juni 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *